Nieuwsoverzicht

Zwemloop 2020 trekt veel deelnemers

Op vrijdagavond 4 september hebben wij, in samenwerking met Scala, HAP, JOH, Haulewelle en de Rabobank, de zwemloop georganiseerd. 

 

Alle 60 deelnemers moesten eerst een (aantal) rondje(s) hardlopen door het bos rondom het zwembadterrein, waarna ze het zwembad indoken en een aantal banen moesten zwemmen. De afstanden zijn afhankelijk van de leeftijdscategorie. Naast de zwemloop waren er ook nog andere activiteiten op het veld, bijvoorbeeld boogschieten, bumpervoetbal en een buikglijbaan. 

 

Aan het einde van de avond mochten we de top-3 in iedere leeftijdscategorie in het zonnetje zetten op het podium. De medaillewinnaars:

Meisjes 7 t/m 9 jaar: Marije Slotema (1), Mirte Tenge (2) en Jolien Hazeveld (3)

Jongens 7 t/m 9 jaar: Imme van der Veen (1), Joas van der Vaart (2) en Kris ter Veld (3)

Meisjes 10 t/m 12 jaar: Kalinka Brouwer (1), Leonie de Boer (2) en Lisa Dijkstra (3)

Jongens 10 t/m 12 jaar: Ruben Vehoff (1), Mark ter Veld (2) en Silke van der Hoeft (3)

Jongens 13 t/m 15 jaar: Tristan Lafleur (1), Senna Tingen (2) en Ainsley Dijkstra (3)

Dames 16 jaar en ouder: Helga Hut (1), Joke Schotanus (2) en Karijn Pastoor (3)

Heren 16 jaar en ouder: Thomas Smeman (1), Pascal de Jong (2) en Richard den Brink (3)

 

Tot volgend jaar!Plak en Pak-actie

Op maandag 31 augustus is de nieuwe Plak en Pak-actie bij de Albert Heijn in Oosterwolde gestart en wij mogen meedoen!

 

Vanwege het coronavirus zijn diverse verenigingen in financieel zwaar weer terechtgekomen. Om sportclubs, scholen en verenigingen uit Ooststellingwerf te ondersteunen, verdeelt de Albert Heijn onder alle deelnemers aan de actie €20.000,-!

 

Tot en met zondag 22 november kunnen er bij de Albert Heijn in Oosterwolde plakpunten worden gespaard. Bij elke €10,- aan boodschappen ontvang je een plakpunt. Een volle spaarkaart (5 plakpunten) kan ingeleverd worden bij de servicebalie in de winkel. Hoe meer spaarkaarten voor de Wellerobben, hoe groter het deel van de in totaal €20.000,-. 

 

Spaart u met ons mee?Eerste binnenbadtraining 2020/2021

Na twee maanden in het openluchtzwembad van Haulerwijk te hebben getraind, zijn we vandaag weer in het zwembad van Oosterwolde gedoken. Hiermee is het nieuwe zwemseizoen 2020/2021 officieel gestart. 

 

We zwemmen driemaal per week; maandagavond, dinsdagavond en zaterdagochtend. Voor de exacte trainingstijden kunt u een kijkje nemen bij "trainingstijden". Lijkt het je/u leuk om een keertje mee te zwemmen? Neem gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar wellerobben@live.nl. Zwem4daagse 2020 een succes

Van 25 t/m 28 augustus 2020 hebben wij de jaarlijkse zwem4daagse georganiseerd in zwembad Haulewelle. De zwem4daagse stond eigenlijk in juni gepland, maar vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus hebben wij dit uitgesteld. 

 

Ondanks het regenachtige weer hebben 31 fanatieke zwemmers vier avonden achter elkaar hun banen gezwommen en mochten ze aan het einde van de week een mooie herinneringsmedaille ophalen. 

 

Tijdens de zwem4daagse hebben wij op twee avonden een spel georganiseerd voor de jongste deelnemers. De eerste avond een balspel, de derde avond munten opduiken. 

 

We kijken terug op een mooie week en hopen dat iedereen volgend jaar weer meedoet!Zwemloop 2020

Tijdens de afsluiting van het zwemseizoen organiseren we de jaarlijkse zwemloop. Tijdens de zwemloop loop je een (paar) rondje(s) hard en zwem je een aantal banen, dit allemaal in en rondom zwembad Haulewelle. Doe je dit jaar ook mee? Het is een wedstrijd voor alle leeftijden, je wordt ingedeeld in je eigen leeftijdscategorie. Voor iedere deelnemer is er een leuke herinnering bij de finish en daarnaast zijn er medailles te winnen! De eerste groep (t/m 12 jaar) start om 19:00 uur en de tweede groep (vanaf 13 jaar) start om 20:00 uur. Tussendoor kan je je vermaken met allerlei leuke activiteiten op het zwembadterrein. Deelname is gratis!

 

De deelnemers zullen allen eerst hardlopen, daarna hun baantjes trekken in het zwembad.

 

De afstanden:

7 t/m 9 jaar: 1,5km hardlopen, 4 baantjes zwemmen

10 t/m 12 jaar: 1,5km hardlopen, 8 baantjes zwemmen

13 t/m 15 jaar: 3,0km hardlopen, 10 baantjes zwemmen

16+/volwassenen: 4,5km hardlopen, 12 baantjes zwemmen

 

Jongens, meisjes, papa's en mama's, geef je allemaal op voor de zwemloop via de intekenlijsten bij Haulewelle of door een mail te sturen naar wellerobben@live.nl. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u ook een e-mail sturen naar zwemclub de Wellerobben. 

 LET OP! Zwem4daagse is verplaatst

Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus hebben wij de zwem4daagse verplaatst naar 25 augustus t/m 28 augustus. Wij hopen iedereen in augustus te mogen verwelkomen voor de zwem4daagse!

 

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit besluit, dan kunt u ons een e-mail sturen via wellerobben@live.nl. 

 

Je kunt je alvast aanmelden via onderstaande aanmeldknop:We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen met zwemmen! Op dinsdagavond 12 mei hebben wij voor het eerst weer kunnen trainen, natuurlijk door ons te houden aan alle maatregelen die hiervoor zijn opgesteld. Het was fijn om na 10 weken weer te kunnen zwemmen. Mocht u vragen hebben over de getroffen maatregelen, stel ze gerust door een mail te sturen naar wellerobben@live.nl. 

 

Artikel Nieuwe Ooststellingwerfer:  https://nieuweooststellingwerver.nl/artikel/1104237/zwemmers-de-wellerobben-duiken-weer-het-bad-in.html

 

 
Nieuwe paddles

Dankzij de gift die wij hebben ontvangen van vereniging de Earmtakken hebben wij voor onze zwemclub paddles kunnen aanschaffen! Paddles zijn zeer effectief bij het trainen van de armspieren en het perfectioneren van je zwemslagen. Bedankt vereniging de Earmtakken!

 Update coronamaatregelen   (24 maart)

Afgelopen 12 maart hebben wij jullie medegedeeld dat wij alle activiteiten moesten stopzetten vanwege het coronavirus. Vandaag maakte, in navolging van de besluiten van het kabinet, de KNZB bekend dat deze maatregelen helaas verlengd zullen worden tot 1 juni. Voor meer informatie verwijzen wij jullie door naar de website van de KNZB. Concreet zal dit inhouden dat alle trainingen en wedstrijden zullen vervallen tot in ieder geval 1 juni. Mocht er iets veranderen aan het besluit, dan laten we jullie dit natuurlijk weten. 

 Poiesz jeugdsponsoractie gestopt

Vandaag, 19 maart, hebben wij onderstaand bericht ontvangen van Poiesz Supermarkten:

"Met spijt in ons hart kondigen wij hierbij aan dat de Jeugd Sponsoractie per direct stopt. Wij zijn genoodzaakt de uitgifte van de Jeugd sponsormunten te stoppen, omdat we in onze filialen handcontact zoveel mogelijk moeten vermijden".

Wij vinden het erg jammer, maar snappen natuurlijk dit besluit. Wij willen iedereen bedanken voor alle 11.786 munten die wij mochten ontvangen! Ook willen wij graag de Poiesz bedanken dat wij mochten deelnemen aan deze actie en een prachtig bedrag van €1000 mogen ontvangen. 

 Update coronamaatregelen   (12 maart)

De KNZB heeft conform de vandaag bekendgemaakte richtlijnen van het kabinet en het RIVM besloten alle competities die door de zwembond worden georganiseerd in het gehele land stop te zetten tot en met 31 maart. Dit advies geldt ook voor trainingen. Voor ons zou dit inhouden dat de competitie wedstrijd die wij aankomende zaterdag zouden organiseren in Oosterwolde afgelast zal worden. De trainingen zullen in de eerste instantie afgelast worden tot 31 maart. Mocht hier een verandering in plaatsvinden, dan laten wij dit natuurlijk weten. 

 8e plaats bij 1-uursestafette

Op zaterdag 7 maart zwommen 9 zwemmers van de Wellerobben de 1-uursestafette in Hoogezand. De zwemmers zwemmen in een uur zo vaak mogelijk in estafettevorm 50 meter borstcrawl. Het team bestond uit Mandy Noord, Laura Noord, Inge Klooster, Ingmar de Jong, Winnie de Vries, Saskia Bergsma, Pascal de Jong, Arianne Jonkman en Mick de Jong. Na een uur zwemmen kwamen de zwemmers uit op een totaal van 4991,8 meter en zwommen zo naar de 8e plaats in het klassement. 

 Medailles voor Pascal en Laura bij JJS in Oosterwolde

Op 29 februari zwommen Pascal, Sara, Julia, Laura en Mandy deel 3 van de Junioren/Jeugd/Senioren (JJS) circuitwedstrijd in Oosterwolde. De wedstrijd werd georganiseerd door de Wellerobben. De medailles worden verdeeld onder de zwemmers die na 3 afstanden bij de top 3 in hun leeftijdscategorie zitten. Sara, de jongste zwemmer, zwom 50m rugcrawl, 50m vrije slag en 100m vlinderslag en eindigde op een mooie 5e plaats. Mandy Noord zwom 100m vlinderslag, 100m schoolslag en 50m vrije slag. Helaas werd ze gediskwalificeerd op de vlinderslag, waardoor ze geen kans meer maakte op een medaille. Wel zwom ze een mooi persoonlijk record op de schoolslag. Haar zus Laura zwom 50m rugcrawl, 100m vlinderslag en 50m vrije slag en kwam tot een puntentotaal van 1075, wat een zilveren medaille opleverde. Julia Veenstra zwom dezelfde afstanden en kwam tot een mooie 5e plaats in haar leeftijdscategorie. Pascal de Jong was de enige heer namens de Wellerobben die in actie kwam, hij zwom 50- en 200m schoolslag en 100m vrije slag. Hij eindigde met een puntentotaal van 867 punten op een mooie derde plaats, dus hij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. 

 Poiesz Jeugdsponsoractie

Op 22 februari mochten wij met een aantal (jeugd)leden van zwemclub de Wellerobben in de Poiesz van Haulerwijk staan. Alle klanten die vandaag de sponsormunten aan een van onze leden hebben gegeven, mochten een enveloppe trekken. In een aantal van deze enveloppen hadden we waardebonnen van de Poiesz gestopt. Gefeliciteerd aan de drie winnaars! Wij willen iedereen bedanken voor de vele sponsormunten die wij mochten ontvangen!

 

Doet u niet bij de Poiesz in Haulerwijk, maar bij een andere Poiesz vestiging uw boodschappen? Dan kunt u altijd de sponsormunten inleveren bij een zwemmer of bij het bestuur van zwemclub de Wellerobben. Zwem4daagse 2020

*LET OP! DATUM IS AANGEPAST NAAR 25 T/M 28 AUGUSTUS*

 

Een leuk evenement voor in de agenda: van 22 t/m 25 juni 2020 organiseren wij, in samenwerking met openlucht zwembad Haulewelle en de Vrienden van Haulewelle, de jaarlijkse zwem4daagse! Doe jij dit jaar ook (weer) mee?

 

Je kan je nu alvast aanmelden via onderstaande aanmeldknop:Brevetzwemmen

Op 11 februari hebben we tijdens de training voor brevetten gezwommen. Eenmaal per jaar wordt het brevetzwemmen georganiseerd door de zwemclub. Brevetten zijn diploma's waarvoor per zwemslag (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) een bepaalde afstand in een bepaalde tijd moet worden afgelegd. Om dit te bereiken wordt aan de technische vaardigheden en aan de conditie gewerkt. Er konden veel nieuwe brevetten uitgedeeld worden!3 zwemmers bij Open Nederlandse Masterkampioenschappen

Afgelopen weekend (24 t/m 26 januari) zwommen Karin, Arianne en Pascal de Open Nederlandse Masterkampioenschappen (ONMK) in Rotterdam. Karin kwam drie keer in actie, helaas viel zij steeds net buiten het podium (3x5e, 1x4e en 1x9e). Wel zwom ze mooie persoonlijke records op de 200m wisselslag en de 50- en 200m schoolslag. Arianne kwam alleen vrijdag in actie, ze zwom een persoonlijk record op de 50m vlinderslag en werd hierbij 15e in haar leeftijdscategorie. Op de 100m vrije slag zwom ze net boven haar persoonlijke record. Pascal kwam zaterdag en zondag in actie. Hij zwom een mooi persoonlijk record op de 100m wisselslag. Op de 50m vrije slag en de 50- en 100m schoolslag zwom hij net boven zijn persoonlijk record.

 Clubkampioenschappen 2019

Op 17 december hebben wij tijdens onze training de jaarlijkse clubkampioenschappen georganiseerd. Hierbij wordt in de verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de titel "clubkampioen".  De zwemmers op de tweede en derde plaats mochten een medaille in ontvangst nemen. De clubkampioenen van dit jaar: Marit, Ruben, Mandy, Iwan, Jurre, Inge, Laura  en Herman. Van harte gefeliciteerd! Op de foto Sverre (2), Ruben (1) en Jorrit (3).

De volledige uitslag is te vinden met onderstaande knop:Podiumplaatsen bij de regionale B kampioenschappen

Tien zwemmers van de Wellerobben zwommen in Hoogezand de regionale B kampioenschappen. Er werden veel persoonlijke records verbeterd en elf keer mocht het podium beklommen worden. Gouden medailles waren er voor Sara (200m vlinderslag), Laura (200m schoolslag) en Karin van Dijk (100m schoolslag). De estafetteteams haalden 3 medailles, tweemaal zilver en een bronzen medaille. Verder waren er nog medailles voor Mandy (brons op 200m vlinderslag), Laura (brons op 200m vlinderslag) en Arianne (zilver op 50- en 100m vrijeslag en brons op 200m vrije slag). Sara zwom het grootste persoonlijke record, ze was namelijk 16 seconden sneller dan de vorige keer op de 200m vlinderslag!