Over ons

 

Zwemclub de Wellerobben (sinds 1973) is de zwemclub uit Haulerwijk. In de zomerperiode trainen wij in het openlucht zwembad van Haulerwijk en in de winterperiode in het binnenbad van Oosterwolde. Wij zijn een club voor jong en oud en vinden plezier hebben in het sporten en gezelligheid onderling erg belangrijk! Afhankelijk van je leeftijd, ervaring en ambities zijn er trainingen op maandag, dinsdag en/of zaterdag. De zwemmers worden onderverdeeld in verschillende categorieën: zwemvaardigheidszwemmen, wedstrijdzwemmen, seniorenzwemmen en masterzwemmen.

 

Zwemvaardigheidszwemmen:
Voor de jongste zwemmers houden we ons onder andere bezig met zwemvaardigheidszwemmen. Dit is door de KNZB geïntroduceerd en bestaat uit 3 verschillende diploma’s. Het voornaamste doel van de zwemvaardigheidsdiploma’s is om de technische vaardigheden te vergroten.

 

Eenmaal per jaar wordt het brevetzwemmen georganiseerd door de zwemclub. Brevetten zijn diploma’s waarvoor per zwemslag een bepaalde afstand in een bepaalde tijd moet worden afgelegd. Om dit te bereiken wordt aan de technische vaardigheden en aan de conditie gewerkt. Voor brevet 1 hoeft alleen de schoolslag in een bepaalde tijd gezwommen te worden en worden de andere afstanden beoordeeld op techniek.

 

Wedstrijdzwemmen:
Naast de trainingen zijn er verschillende wedstrijden waar wij aan mee doen, bijvoorbeeld de nationale zwemcompetitie. Sinds een aantal jaren zwemmen we in de D2-competitie. De jongste wedstrijdzwemmers (jongens t/m 2008, meisjes t/m 2009) kunnen meedoen aan speciale miniorenwedstrijden. Voor de oudere zwemmers zijn er junioren-, jeugd- en seniorenwedstrijden. Samen met 4 andere clubs uit de omgeving zwemmen we ieder seizoen de vijfkamp. Deze wedstrijd bestaat uit 5 delen en de winnaar aan het einde van het seizoen mag de vijfkampbokaal mee naar huis nemen. Wij zijn erg trots dat we de afgelopen twee jaar de bokaal hebben gewonnen. Tweemaal per jaar wordt in regio noord (Friesland, Groningen en Drenthe) de regiokampioenschappen georganiseerd. Hierbij wordt op zowel A- als B-niveau gezwommen en bij beide toernooien waren wij de laatste edities vertegenwoordigd. Tweemaal per jaar gaan we met een groep zwemmers naar een internationaal toernooi. In juni nemen we deel aan Bergbad Pokal in Bückeburg (Duitsland) en in oktober aan het Bubbletoernooi in Veendam. Aan het eind van ieder jaar wordt de jaarlijkse clubkampioenschappen georganiseerd, hier mag iedereen aan meedoen, dus ook zwemmers die geen andere wedstrijden zwemmen.

 

 

 

Seniorenzwemmen en masterzwemmen:
Voor de oudere generatie hebben we een groep met recreatieve zwemmers. Lekker ontspannen baantjes zwemmen onder toeziend oog van de trainster. In de zomerperiode organiseren we het zomerzwemmen, dan kan er twee maanden baantjes worden gezwommen in het zwembad van Haulewelle. De senioren die graag mee willen doen aan wedstrijden, zouden ook mee mogen doen aan de masterwedstrijden. Dit zijn wedstrijden die worden georganiseerd voor zwemmers vanaf 20 jaar.

 

Lid worden?
Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om lid te worden van zwemclub de Wellerobben? Welkom! Via de site kan je het inschrijfformulier downloaden en deze opsturen naar het secretariaat adres wat hierop vermeld staat.

 

Wil je eerst een keertje meetrainen? Dat kan! Iedereen mag altijd 4 trainingen gratis mee zwemmen om de zogenoemde “kick” te ervaren.

 

Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd een mail sturen naar wellerobben@live.nl.

 

Veel zwemplezier en tot ziens!

 

Arianne Jonkman
Voorzitter zwemclub de Wellerobben

 

 

 

Zwem4daagse:

 

Ook in 2020 organiseert zwemclub de Wellerobben weer de jaarlijkse zwem4daagse! Aankomend jaar zal de 47e editie van dit evenement plaatsvinden van 29 juni t/m 2 juli 2020. De zwem4daagse kunnen we ieder jaar organiseren in samenwerking met openlucht zwembad Haulewelle en de Vrienden van Haulewelle.

 

Iedereen met een zwemdiploma mag deelnemen aan de zwem4daagse. Bij inschrijving (€5,00 per deelnemer) ontvang je een stempelkaart. Bij een volle stempelkaart ontvang je een medaille, dus als je minimaal 4 keer de aangegeven afstand hebt gezwommen. Kan je een dag niet? Geen probleem, dan mag je de afstand natuurlijk ook verdelen over de andere dagen. Zodra de stempelkaart vol is, ontvang je een medaille en maak je kans op een waardebon die na iedere zwem4daagse wordt verloot onder de deelnemers.

 

  • De jongste zwemmers (t/m 10 jaar) zwemmen iedere dag 10 banen (250m)

  • Vanaf 11 jaar zwemt iedereen iedere dag 20 banen (500m)

 

Het zwembad is geopend tijdens de zwem4daagse, dus de zwemmers kunnen na het zwemmen van de banen ook nog vrij zwemmen. Voor de kinderen wordt iedere avond een spel georganiseerd door zwemclub de Wellerobben, waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

 

Met de gezellige sfeer en vertier voor iedere zwemmer is de zwem4daagse elk jaar een groot feest. Doe jij dit jaar ook mee?

 

Je kan je nu alvast opgeven via onderstaand opgaveformulier of door een mail te sturen naar wellerobben@live.nl.