Regionale B-kampioenschappen zeer geslaagd

Afgelopen weekend hebben onze zwemmers deelgenomen aan de regionale B-kampioenschappen in Hoogezand.

Er werden maar liefst 5 medailles gewonnen. Drie maal zilver voor Laura Noord op de 200m rug, 200m wissel en 200m vlinderslag.

Pascal de Jong heeft een bronzen medaille behaald op de 200m schoolslag en Mandy Noord had zilver op de 200m schoolslag.

 

Er werden grote persoonlijke records gezwommen. Mick de Jong en Ingmar de Jong zwommen een prestatie op de 100m schoolslag.

Winnie de Vries op de 100m rugcrawl. Helaas werd Julia Veenstra gediskwalificeerd maar zwom wel naar een persoonlijk record.

 


Wellerobben zwemmen weer naar goud en brons
Wellerobben zwemmen weer naar goud en brons

Afgelopen zaterdag ging de eerste junioren / jeugd senioren wedstrijd van start. Dit is een circuit met vier rondes. Er worden eerst series verzwommen en daaruit ontstaan er finales. per categorie  is er een finaleplaats te verdienen. Er wordt 1 serie per finale gezwommen. hoeveel zwemmers er in de finale komen per serie is afhankelijk van het aantal banen in het zwembad.

Er worden per keer finales gezwommen over 50 & 100 meters. Dit circuit is vooral bedoeld zwemmers leren in series en in finales te zwemmen. 

Hoe zorg ik ervoor dat ik een finale plek krijg zonder al teveel in het maximale te zwemmen.In de finale moet alles gegeven worden om daar bij de eerste drie te eindigen voor een medaille.De wellerobben zwommen de deze wedstrijd in Wolvega. 


De eerste zwemmers die aan de start kwamen waren jeugd zwemmer Laura Noord ze zwom goed en wist zich als tweede te plaatsen voor de finale.In de finale was het spannend ze zwom naar een derde plaats 

De dames senioren Winnie de Vries en Saskia Bergsma zwommen ook de serie goed en behaalden een 2e en een 3e finaile plaats. Winnie zwom goed mee maar verslikte zich in de derde baan maar zwom wel een pr. Helaas werd ze net vierde met haar tijd van 1.18.09. Op de 100m schoolslag zwom Winnie een mooie tijd van 1.36.56 en goed voor 4 sec pr . Saskia Bergsma had het zwaar maar plaatste zich met 1.06.98. De finale was erg spannend tussen een DZ&PC zwemster en Saskia.

Saskia won het op de laatste meters met een tijd van 1.05 80 . Een gouden medaille voor haar . 

Laura zwom ook no9g de 200m wisselslag deze werd gezwommen om te zien of ze alle slagen correct op techniek uit voerde. Saskia zwom de 50m vlinderslag . de snelheid was er wel maar de kracht inde doorhaal miste ze . Momenteel kan ze niet maximaal haar uren trainen ivm met haar werk daarom zijn we blij met dit resultaat.

De enige heer senior die deelnam op de 50m vrijeslag was Pascal de Jong . Zorg voor snelheid maar verlies niet je techniek hij zorgde voor een mooie tijd van 28.73 en in zijn finale naar de 29.34 maar was wel goed voor het goud .Op de 100m rug verloor pascal op zijn onderwater fases en zwom boven zijn pr .


Junior zwemster mandy Noord stond op slagen ingedeeld waar geen finales over werden gezwommen . Ze startte op de 200m rugcrawl . Ze had dit nog niet eerder in een wedstrijd gezwommen en zwom zeer sterk . Met een goede start zwom naar een tweede plek bij de junioren 1 de klok werd stil gezet op 3.25.76  de tweede slag die ze zwom was de 100m schoolslag en wederom werd ze tweede in een prachtige tijd van 1.41. 64 wederom een pr en wel met 3 seconden .


In  november word deel twee gezwommen ook daar hopen we in de finales te zwemmen .

Seizoen 2017-2018 van start gegaanOp vrijdagavond 15 september heeft de Algemene Leden Vergadering plaats gevonden in het bowlingcentrum Pruim te Appelscha. De opkomst was matig helaas. 

Er werden belangrijke onderwerpen besproken. 

Daarna werd er in vier groepen tegen elkaar gebowld. Het was best spannend. Baan twee had de pech dat ze een poos met baanstoring zaten. Het was een gezellige avond met veel teamspirit. 


  • Met Code Blauw laten de KNZB, (zwem)verenigingen, zwemscholen en zwembaden zien dat we ons samen sterk maken voor een sportief en veilig zwemklimaat. Het is onze ambitie om een blauwe golf te creëren, waarbij iedereen elkaar aansteekt om op een positieve manier met elkaar, met de sport en met de faciliteiten om te gaan.
  • Code Blauw staat voor: respect, sportiviteit, veiligheid en plezier!
  • Wij streven naar een zwemklimaat, waarin iedereen respectvol met elkaar omgaat, zich houdt aan de regels, zich inzet om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en vooral veel plezier maakt samen.

       Sta jij voor blauw? Bestel nu je CodeBlauw armband via de onderstaande link

              http://www.knzb.nl/shop/knzb/producten/1000000207/code_blauw/